Tot el que necessites saber sobre la logística integral

28 Abril 2021 - Blog


Malgrat l'enorme importància que té la logística integral en l'àmbit empresarial, la veritat és que sol tractar-se d'un concepte a penes conegut en profunditat per la major part de les companyies. Això, en moltes ocasions, causa un desavantatge competitiu respecte a la competència.

Per a evitar que tu caiguis en el mateix error i perdis l'oportunitat d'augmentar ingressos i reduir despeses fàcilment, t'oferirem, en aquest article, una visió general d'aquest conjunt de serveis, que amb total seguretat resultaran de ple interès pel teu conjunt d'aplicacions.Què és la logística integral i què la compon?


En línies generals, pot dir-se que es tracta d'un servei integral destinat a l'organització i gestió de tota la cadena de subministrament, integrant la intervenció de cada departament, procés, recurs i flux, amb la condició que puguin operar de manera coordinada sobre la base d'uns objectius comuns.

La característica principal és, per tant, la interdepartamentalitat, perquè afecta gairebé tots els departaments d'una empresa, incloent-hi qüestions tan diferents com el control d'estoc o el transport de palets. Tot això permet fer funcionar a l'empresa com una gran maquinària en la qual cada engranatge treballa de manera fluida i amb celeritat.

Aquest conjunt de tasques van néixer amb l'objectiu de fer front a un mercat cada vegada més ampli i complex; de manera que s'exigien maneres d'optimitzar i agilitar al màxim els processos, intentant reduir al mínim els costos.

En definitiva, es tracta d'aquell servei destinat a l'organització conjunta de tots els plans d'una companyia, amb la finalitat de desenvolupar processos de satisfacció de demanda prou eficients per a garantir la ràpida i segura satisfacció del client.


Els objectius d'aquest servei integral


Tenint en compte tot l'esmentat en l'apartat anterior, ja es poden derivar multitud dels objectius principals que es desprenen d'aquesta classe de logística totalitzadora. No obstant això, amb la condició d'oferir una imatge més detallada de la logística integral, podem assenyalar com els objectius principals els següents punts:

1- Gestionar la preparació de comandes: Aquest és, potser, l'objectiu que millor defineix la qüestió que aquí estem tractant. La finalitat principal d'una empresa és la de posar a la disposició dels seus clients les comandes que ells han demandat. Així, a això precisament contribueix aquesta classe de serveis.

2- Controlar l'estoc disponible: A conseqüència de l'anterior, s'entén que una de les claus essencials en la logística integral és la de controlar els nivells d'existències de tots i cadascun dels productes oferts per l'empresa. Només d'aquesta manera sabràs a quina demanda pots fer front, la necessitat de contactar amb proveïdors i els elements als quals cal donar sortida immediata.

3- Administrar tota la informació general i de productes: Des de la implementació de les noves tecnologies al servei del món empresarial, la informació s'ha convertit en element clau. Així, els serveis aquí definits tindran com a objectiu controlar el conjunt general d'informació i comunicació entre els diferents departaments interns, així com entre la companyia i el client final.

4- Desenvolupar la xarxa de distribució: Aquest és el punt final de tot procés de contacte entre companyia-client, però no per això és el menys important. I és que únicament organitzant una correcta xarxa de lliurament de productes i comandes dins del termini i en la forma escaient l'empresa comptarà amb els avantatges competitius necessaris per a créixer.


Els beneficis que obté la teva empresa


Una logística integral convenientment organitzada i ben executada de la mà de professionals com som en PalletCat reportarà a la teva empresa, com a mínim, els següents beneficis immediats:

1- Celeritat: La reducció dels temps de processament de les comandes, així com de preparació i lliurament d'aquests, és un dels beneficis més evidents d'entre els que es deriven de la implementació d'aquestes xarxes organitzatives.

2- Competitivitat: A conseqüència d'una millor organització interna de l'empresa, els nivells de competitivitat augmenten significativament, de manera que serà més fàcil posicionar-se correctament en el mercat, enfront de les empreses que competeixen pels mateixos sectors clientelistes.

3- Reducció de costos: Derivat directament de l'augment de l'eficàcia, reducció de temps i millora en la gestió de l'estoc i emmagatzematge de productes, es dóna una evident disminució dels costos generals de l'empresa.

4- Augment d'ingressos: Si la teva companyia és més eficient, ràpida i competitiva, no resulta necessari explicar les raons per les quals, necessàriament, augmentarà els seus ingressos de manera exponencial. Un major nombre de clients satisfets atreu, al seu torn, a nous clients. Si a aquest augment d'ingressos se li suma la referida reducció de costos, el resultat és clar; el creixement dels beneficis empresarials.

5- Flexibilitat i adaptació eficient: Gràcies a la correcta integració dels departaments i al treball conjunt, la possibilitat d'assumir canvis amb velocitat és clara.


La logística: essencial en tota classe d'empreses


Podries pensar que els serveis als quals ens estem referint són tan sols convenients per a grans empreses amb enormes cadenes de muntatge i milers de clients. Res més lluny de la realitat.

Una de les característiques principals dels serveis integrals és la seva capacitat d'adaptació a totes i cadascuna de les diferents necessitats de cada empresa. Això fa que, sigui com sigui la seva grandària, sector i volum de comandes, sempre sigui possible implementar mesures per a la millora de la seva gestió interna i de la seva distribució de productes.

En conclusió, comptar amb una correcta implementació de serveis de logística integral en la teva empresa és essencial per a aconseguir el nivell de competitivitat desitjat.
Així, des de PalletCat t'oferim la possibilitat de comptar amb el suport d'una empresa professional en el sector, amb anys d'experiència i centenars de clients satisfets. Si busques suport en les teves xarxes de distribució no dubtis a contactar-nos. Amb total seguretat sabrem oferir-te les solucions necessiten la teva companyia.

En Palletcat utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.