Tendències del sector logístic per aquest 2020

24 Gener 2020 - Blog


Les tendències en logística d'aquest any contesten a les necessitats que té el sector, d'actualitzar-se per oferir millors serveis als clients i així obtenir excel·lents resultats. L'any 2019 ja et vam explicar el concepte de «revolució logística», i el cert és que, en aquest 2020 aquesta revolució continua avançant a passos gegantescos. L'objectiu de millora en la logística de distribució no és cap altre que fer que els processos d'entrega siguin molt més ràpids, optimitzant l'experiència del client.


Què és la logística?

La logística és un concepte que podríem definir com una eina fonamental perquè qualsevol empresa pugui funcionar de manera adequada i eficient. La clau d'un bon servei està en utilitzar els mínims recursos possibles oferint els millors resultats. Per descomptat, sempre tenint en compte uns objectius ben clars com a meta final.

Quines són les tendències?

A PalletCat, com operadors logístics, ens agrada conèixer les tendències per poder innovar, millorar l'experiència del client i sobretot, adaptar-nos als nous canvis que demana el sector. Existeixen algunes propostes que continuen mantenint-se en el temps, les que vam comentar l'any 2019; tot i això, hi ha altres coses que són totalment innovadores i que formen part d'aquesta «revolució» que tant està donant de parlar en el sector de la logística.

1. Big Data

Comencem pel Big Data perquè és una tendència que es torna a repetir aquest 2020. Com et pots imaginar, ha vingut per quedar-se, i és ben cert que aquest any presenta algunes modificacions. Això si, l'objectiu és continuar millorant per oferir uns millors serveis. En aquest sentit, hem de dir que anirà augmentant l'ús de l'analítica de dades. D'aquesta manera, les companyies podrem tenir a mà molta més informació interessant que ens permetrà oferir noves experiències de serveis als clients o dels mateixos productes. Això vol dir que les decisions que es basen en aquestes dades continuaran estant molt presents aquest any.

2. Última milla

Si l'any 2019 la coneguda com última milla va ser una gran protagonista, el 2020 no serà menys, sent un dels problemes que segurament més abordaran les empreses. Entre tots els models de distribució que s'inclouran aquest any, podem destacar els següents:

- Bústies intel·ligents: Se situarien en les cases dels clients perquè els repartidors puguin deixar les comandes a través d'un codi d'accés.

- Panys intel·ligents: Perquè el repartidor accedeixi a la casa del client a l'hora de deixar la comanda, amb l'ajuda d'un sistema de reconeixement facial o una clau intel·ligent, sempre sota vigilància d'una videocàmera.

- Robots: Es preveu que seran automàtics i intel·ligents i duran a terme l'entrega. En aquest sentit, els clients podrien accedir a recollir el paquet fent ús d'un sistema de reconeixement facial.

- Guixeta: Llocs físics situats en diferents punts de les ciutats o pobles perquè els clients recullin les comandes, utilitzant un codi.

- Drones: El 2019 ja es va començar a inserir aquest sistema tan innovador d'entrega, que continuarà millorant aquest any.

3. Transparència

En aquest cas volem explicar-te què és la transparència en temps real. Bàsicament es refereix a que, en tot moment, en la cadena de subministre hi haurà un sistema de monitors per donar una major visibilitat a tot el procés. Per exemple, en el cas de PalletCat, ja comptem amb un sistema de traçabilitat que permet fer un seguiment a temps real de totes les expedicions, així com l'estimació del temps de trànsit entre el punt de sortida i el de destí, entre altres característiques que ens permeten realitzar un control exhaustiu de la mercaderia. Sens dubte algun, aquesta serà una de les grans tendències del 2020, amb la que s'aconseguirà una major eficiència per visualitzar rutes.

4. Software

Els softwares web especialitzats en logística, com el nostre sistema de gestió digital, seran un pilar clau aquest any per gestionar totes les operacions de manera més ràpida i eficaç. L'objectiu és tenir una eina a través de la qual ens puguem connectar des de pràcticament qualsevol racó del món i en el moment que ho necessitem. En aquest sentit, la millora ve de la mà de la intel·ligència de software.

5. Talent

En incloure noves tendències, les empreses demanaran altres perfils professionals que hauran d'adoptar nous rols. Els experts en el sector seran els encarregats de gestionar el procés, fent ús d'aquestes noves tecnologies introduïdes. Per tant, tingues en compte que en el 2020 hi haurà una major oferta de feina en el sector logístic.

En definitiva, amb tots els canvis que es produeixen en el món des dels diferents àmbits, és fonamental donar un nou impuls a la logística amb totes aquestes novetats i avanços. La meta és clara: aconseguir una cadena de subministrament que sigui més eficient, intel·ligent, econòmica, senzilla, traçable, amb millor qualitat i segura, i les tendències en logística d'aquest any ho aconsegueixen. A PalletCat estem especialitzats en mercaderia paletitzada i, per aquest motiu, tenim en compte tots aquests canvis per oferir la millor de les experiències.
En Palletcat utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.