Què és la cadena de subministrament i com optimitzar-la

20 Agosto 2021 - Blog


La cadena de subministrament ha d'estar coordinada de principi a fi perquè els transports logístics funcionin bé. És important complir els temps i tenir llocs establerts per a l'organització de la cadena de subministrament. Millorar aquest procés és bastant simple, però s'han de seguir uns passos concrets. A continuació, t'expliquem en què consisteix la cadena de subministrament i com s'organitza de manera eficient. D'aquesta manera, s'aconsegueixen reduir els costos significativament, gràcies a la millora de les gestions.Què és una cadena de subministrament?

La cadena de subministrament engloba totes les instal·lacions, punts de control, persones i mitjans de distribució que es necessiten en qualsevol procés de venda. I la correcta gestió de la cadena de subministrament és important perquè totes les organitzacions logístiques compleixin els seus encàrrecs de manera òptima. El més important, com ja has llegit, és el temps i el lloc d'execució. També és vital que comptis amb una empresa de confiança al teu costat per a poder despreocupar-te de tots els processos. Si necessites realitzar transports eficients, no dubtis a seguir aquest consell.

A més, gràcies a les facilitats que tens avui dia, hauràs de realitzar el següent:

 1. Utilitzar la tecnologia aplicada a la logística, que està disponible ja en totes les empreses modernes.
 2. Realitzar una gestió correcta en tots els documents, especialment en els inventaris.
 3. Millorar la disposició, control i organització dels magatzems.
 4. Optimitzar els transports intentant que els enviaments siguin àgils i vagin plens per a reduir els costos i contaminar menys.
 5. Externalitzar en empreses de confiança tots els serveis logístics per a comptar amb actuacions professionals i expertes.
 6. Millorar les gestions d'aprovisionaments dels proveïdors i coordinar les accions amb ells.


Actors que formen part d'una cadena de subministrament

També és imprescindible comptar amb actors o agents experts en l'àrea de treball. Si no tens experiència en totes les funcions, et convé contractar companyies externes per a cada servei. D'aquesta manera, aconseguiràs agilitar els processos i disminuir els errors. A més, en externalitzar els serveis gastaràs menys diners que si crees departaments per a cada part del procés dins de la teva pròpia companyia. Tingues en compte que els principals actors de la cadena de subministrament seran els següents:

 1. Proveïdors.
 2. Transportistes.
 3. Fabricants.
 4. Clients mitjans o finals.
 5. Equip de comunicació i visibilització.
 6. Experts en tecnologia.
 7. Professionals del temps, la seva anàlisi, valoració i compliment.


Com planejar una bona organització de la cadena de subministrament?

El que et semblarà més interessant de totes aquestes consideracions és saber com pots posar-les en pràctica. Per a això, hi ha uns principis generals de les cadenes de subministrament que has de tenir en compte:

 1. Per exemple, necessitaràs sempre una bona matèria primera amb la qual treballar. També és important que deleguis les tasques que et suposarien perdre temps. Si fas això, la producció i els proveïdors seran sempre suports essencials de la teva cadena de subministrament i aquesta funcionarà millor.

 2. Dins del teu pla, és també clau el transport logístic. Només si confies en els millors professionals, aconseguiràs complir els temps establerts i escurçar les distàncies. Les flotes logístiques són les millors maneres de transportar tot tipus de materials. Normalment, les empreses ja s'encarreguen d'oferir-te els millors mètodes d'enviament per al teu servei. A més, és molt freqüent que comptin amb centres de distribucions o magatzems propis, que també són altres suports essencials en la cadena.

 3. Des dels centres de distribució, el més habitual és que el producte es dirigeixi de nou a professionals relacionats amb el transport logístic. Només des d'allí es pot aconseguir el punt de venda desitjat. Aquesta és una de les últimes fases de la cadena per a subministrar i la més interessant per a tots els actors del procés. No obstant això, només funciona si es confia en les empreses adequades, que són capaces de generar millors beneficis gràcies a que mouen la publicitat i les comunicacions per vies més interessants.

 4. Precisament, gràcies a l'importantíssim treball de publicitat, organització i comunicació, és possible arribar al client final o consumidor últim. A aquest li ha d'arribar el producte en excel·lents condicions, en el temps establert i amb les expectatives cobertes (o superades). A causa d'això, no pot fallar cap peça de la cadena de subministrament. L'engranatge d'aquestes permet que tot es desemboliqui com s'esperava i fer un treball complet i de qualitat.

 5. Per a acabar, també hauràs de tenir en consideració que el tipus de servei final que aconsegueixis serà el teu segell de qualitat. Les optimitzacions logístiques et permetran reflectir els teus valors d'empresa i la qualitat del teu producte. A més, si ho tens tot ben organitzat, no hauràs d'afrontar més despeses de l'esperat. De fet, aquesta és una part imprescindible que has de valorar en els primers passos de la cadena.

 • Consells per a organitzar la cadena de subministrament

  No oblidis anotar els següents consells que et serviran per a millorar la teva cadena de subministrament o crear-la des de zero sense complicacions:

   1. Treballa en la visibilitat del teu subministrament. Tot el treball de la cadena només tindrà sentit si arriba a clients interessats o potencials.
   2. Realitza pronòstics reals. Si no ets un expert, delega aquest treball a empreses externes.
   3. Incrementa i incorpora la tecnologia aplicada al teu sector i relacionada amb els serveis logístics.
   4. Defineix o segmenta el teu públic o mercat d'actuació. T'ajudarà a treballar més canalitzat.
   5. Optimitza les teves relacions amb els serveis externs de transport, logística, magatzem, realització d'inventaris, etc.

  En conclusió, és clar que una bona cadena de subministrament ha d'estar controlada per professionals. Si vols aprendre què és una cadena de subministrament ben realitzada, comprova-ho amb els millors professionals. Des de PalletCat, estem segurs que aprendràs a organitzar millor els teus subministraments i començaràs a estalviar molts diners en els transports i transaccions.


En Palletcat utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.