Per què hi ha una manca de conductors professionals en el món del transport de mercaderies?

20 Abril 2022 - Blog


Estem segurs que d'una manera o altra ja has tingut coneixement de la manca de conductors professionals en transport de mercaderies. El cert és que han sorgit moltes notícies als telenotícies o diaris sobre això. Aquesta realitat es tradueix en múltiples conseqüències. La principal, com es podrà veure, són els problemes a la cadena de subministrament, que les empreses intenten resoldre demandant ara més que mai conductors de camió.

Intentarem exposar els punts principals de la qüestió. Insistirem especialment en les coses que, amb més probabilitat, seran del teu interès: els beneficis d'aprofitar l'oportunitat d'introduir-te al sector dels camions.La manca de conductors professionals és una realitat mesurable


La millor manera de veure la problemàtica actual sobre l'absència de conductors de camió, és analitzar les dades.

Si acudeixes a fonts oficials, com la Direcció General de Trànsit (DGT), podràs comprovar que actualment hi ha 253 000 persones amb llicència C i C+E; és a dir, persones amb prou permisos per ser conductors professionals. Doncs bé, 32.000 tenen entre 60 i 64 anys; 40.000 tenen entre 55 i 59; i 42.000, entre 50 i 54 anys. Com podeu veure, més del 70% de les persones amb la formació suficient per ser camioner de professió tenen més de 50 anys.

En què es tradueix tot això? Que cada any es jubilen moltíssims més professionals dels que se sumen al mercat i, per tant, les empreses pateixen una pèrdua constant de persones capaces de fer treballs de conductor.

Per què no hi ha camioners? Les causes de la disminució


Després de veure les dades que t'hem exposat, és molt probable que et preguntis per què no hi ha camioners nous. Tal com passa amb tots els problemes complexos, la veritat és que no hi ha una única causa, sinó diverses. Totes són importants.

 • Sorgiment de nous sectors: La tecnologia i la indústria mai no paren d'evolucionar. Això dona lloc al naixement de noves formes de treball que atrauen les noves generacions cap a altres àmbits. Atès que el nombre de joves és limitat, moltes vegades altres sectors acaben copant a la població activa disponible.
 • Canvi de preferències: De la mateixa manera que canvia la societat, canvien també els gustos de les noves generacions. És observable que el treball de conductor atrau cada cop menys la població jove.
 • Naixement de noves vies de transport: A tot el que s'ha explicat cal sumar-hi un fet fonamental: La gent atreta cap al món logístic acaba treballant en altres vies de transport diferents de la carretera, com la via marítima o l'aèria.
 • Manca de formació dels transportistes: Encara que no ho sembli, molta gent rebutja treballar al sector perquè aquest exigeix una formació professional mínima, la qual cosa requereix un cert esforç i inversió inicial.

Les conseqüències de la manca de camioners


Les conseqüències de la manca de camioners són moltes. Algunes de les més rellevants són les següents:

 • Problemes a la cadena de subministraments: A causa de l'escassetat de professionals que cobreixin els serveis de transport, moltes empreses es veuen abocades a afrontar problemes greus a la cadena de subministraments. Cada cop és més complex moure les mercaderies d'un lloc a un altre, per la qual cosa moltes companyies es troben amb difícils obstacles per al bon funcionament dels processos interns.
 • Pujada de la demanda: Evidentment, quan un negoci té una necessitat d'alguna cosa, sigui el que sigui, tracta d'aconseguir-lo al mercat. En aquest cas, els responsables de logística acudeixen al mercat laboral per demanar amb moltes ganes conductors de camions.
 • Millora de les retribucions i beneficis: Aquesta és una conseqüència, en realitat, positiva. Atès que els problemes de subministraments derivats de l'absència de conductors professionals porten les companyies a competir per la contractació, moltes vegades, aquestes usen estratègies per atraure els camioners. Per exemple, augmentar els salaris i millorar les condicions de treball.

PalletCat exposa els beneficis per als conductors de camió professionals


Com es pot solucionar tot això? És molt senzill. Cal fer que més gent es convenci dels avantatges de treballar al sector logístic d'una companyia professional, com PalletCat. En aquest sentit, és millor que conegueu els enormes beneficis que comporta passar a formar part d'un sector com aquest.

 • És una feina per a persones aventureres i amb ganes de conèixer: El fet de moure's contínuament obre la porta a conèixer persones i llocs especials.
 • Una enorme facilitat per trobar feina a qualsevol lloc: Al cap i a la fi, els camioners són necessaris a tot el món, atès que la logística està plenament globalitzada.
 • La possibilitat d'escollir diversos modes de transport: No és el mateix treballar en el transport intraurbà, a l'interurbà o internacional. Tu pots triar quin prefereixes.
 • Altes retribucions: A conseqüència del que t'hem detallat, les retribucions en aquest sector són molt altes.

En conclusió, ja has pogut veure que la manca de conductors professionals al transport de mercaderies és una realitat. Has comprovat que en deriven conseqüències negatives, que les empreses intenten resoldre demandant més camioners. Igualment, coneixes els principals avantatges de pertànyer a un sector com aquest. Per totes aquestes raons, nosaltres t'animem que t'atreveixis a professionalitzar-te i passis a treballar en un àmbit on pots obtenir nombrosos beneficis. Endavant: Forma't, informa't i passa a cobrir una de les múltiples i atractives vacants de conductor a empreses logístiques!


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació i oferir continguts d'interès. Aceptar