Per què externalitzar la logística de distribució de la teva empresa?

08 Agosto 2019 - Blog


Per aquest motiu, avui volem que descobreixis els motius i avantatges d'externalitzar la logística de distribució de la teva empresa. Però per anar pas a pas, el primer que hem de fer és preguntar-nos: Sabem què es coneix exactament per logística?

Què es la logística?

La paraula "logística", es defineix com: el procés de gestionar estratègicament l'execució, la planificació i el control de totes les activitats relacionades amb l'obtenció, emmagatzematge i trasllat de materials (ja siguin materials, parts i inventari acabat), per aconseguir el producte correcte, per al client correcte, en la quantitat correcta, en la condició correcta, en el lloc correcte, en el temps correcte i al cost correcte. En altres paraules, es refereix a l'organització i procés d'una empresa, des que es produeix un material fins que es comercialitza el producte i arriba al client final.Motius per fer una bona logística empresarial

En realitat, la logística empresarial engloba tot un entramat d'elements i processos que, amb una bona organització i planificació, ens permeten oferir un millor servei. Però per assolir aquest objectiu, cal dissenyar un sistema de control de tota l'activitat logística de l'empresa en si, fent-ho més eficaç i eficient possible. 

En la majoria dels casos, una correcta logística empresarial es basa en detectar i gestionar: 

    o Producte correcte: Conèixer en tot moment els articles enviats, lliurats i / o pendents que pugui sol·licitar cada client.

    o Client correcte: Saber quin producte pertany i ha de ser enviat a cada client.

    o Quantitats correctes: Detectar els articles a "estoc" i les provisions de material i inventari per complir amb la demanda del mercat.

    o Condicions correctes: Tenir cura del producte, el transport i emmagatzematge de materials per evitar qualsevol desperfecte, sobretot en treballar amb material fràgil.

    o Lloc correcte: Saber on s'emmagatzema el producte per poder-lo trobar i gestionar fàcilment

    o Temps correcte: Complir amb els terminis i evitar demores innecessàries. Qualsevol retard podria ser un cost per al nostre negoci.

    o Cost correcte: Trobar solucions de logística que ens donin majors avantatges a nivell de costos, sense renunciar a qualitat i condicions del nostre producte.

 • I quan hi ha una gestió òptima de la logística empresarial, els resultats positius es poden veure a través d'aquests tres punts clau: 
 •     o Millor servei al client: Una logística amb més qualitat permetrà que les comandes dels clients s'atenguin més ràpid

      o Rutes de transport òptimes: Una bona logística permet dissenyar i planificar rutes més adequades, així com trobar la millor manera i mig per distribuir els productes als clients.

      o Bona gestió de les dades: Les dades són, potser, un dels aspectes més importants d'una empresa. I els de logística, a més, compten amb gran quantitat d'informació sobre els clients, que podem gestionar correctament.

  Per què externalitzar la logística de distribució de la teva empresa?


  Com veiem, tenir una bona logística empresarial és un factor clau per al correcte funcionament d'un negoci. Però gestionar-lo com s'ha de pot ser una tasca més complexa.

  Actualment, la tecnologia ha transformat globalment el comportament de les persones i ha revolucionat el món dels negocis. S'han desenvolupat noves formes de comerciar, comunicar i emocionar el client a través de múltiples plataformes i eines. El funcionament dels magatzems també ha canviat al llarg dels últims anys. Tradicionalment les comandes es preparaven amb poques referències rebudes en palets i contenidors complets, amb poca variació. Però en l'actualitat, la cadena de subministrament s'ha complicat notablement. Les comandes són ara personalitzats, es treballa amb centenars de referències, amb elements de molta rotació, models exclusius i configuracions pròpies, a més de les peculiaritats de cada mercat i sector. Tots els elements presents, des de la mida de les prestatgeries, els processos de preparació de comandes o la implementació de tecnologia, han seguit evolucionant i impliquen un compromís per la innovació per part dels grans operadors logístics.

  Per a una empresa que necessita distribuir mercaderies, la logística és essencial, però també és una tasca molt complexa, tècnica i costosa. Per això, cada vegada més es decideix apostar per l'externalització de la logística. Com? Contactant amb un operador logístic que pugui gestionar totes aquestes tasques per tu. Adoptar aquest tipus d'estratègia té multitud d'avantatges i s'ha convertit en una solució per a petites, mitjanes i grans empreses.

  Avantatges d'externalitzar la logística de distribució:

  1. Reducció de costos

  Per a una empresa, mantenir la seva pròpia plataforma, tot i no utilitzar-la amb la mateixa exigència durant tot l'any, suposa una despesa important a nivell operatiu i laboral. És a dir, el cost operatiu i laboral no s'ajusta al volum de negoci que es necessita en cada moment, sinó a una previsió.

  Externalitzar la logística suposa, per a les empreses, la tranquil·litat de no estar preocupades per pics d'activitat, ja que l'operador s'adapta fàcilment gràcies a la seva experiència, el constant flux de treball i la preparació d'operatives per a multitud de clients (amb les seves peculiaritats i necessitats). A més, l'operador logístic compta amb personal altament qualificat i format, amb experiència en magatzems. Això permet que qualsevol canvi en l'operativa sigui guiat per un equip professional, que serà capaç d'executar i optimitzar-sense esforç per a l'empresa.

  2. Flexibilitat

  Els operadors tenen sistemes de desenvolupament avançats i mida per a cada client. Aquest punt és clau, ja que al disposar d'un equip de professionals experts en la interconnexió amb clients i proveïdors, s'ofereixen solucions totalment personalitzades i s'identifiquen noves oportunitats d'innovació per millorar els resultats dels clients, garantint el compliment dels seus objectius a nivell logístic.

  3. Optimització de serveis i eficàcia

  L'equip d'una plataforma logística multiclient està altament qualificat per al seu lloc, format i especialitzat en la gestió de processos logístics. Gràcies a l'experiència en la creació d'operatives úniques per a diferents sectors, i les dimensions de les instal·lacions de què disposa l'operador logístic, és possible optimitzar al màxim cada procés i disposar d'una cadena de subministrament eficient.

  4. Gestió de risc i seguretat

  Gestionar una plataforma logística implica no només la pròpia infraestructura, recursos i personal, sinó també prendre les mesures oportunes per assegurar la integritat de tots els elements i mercaderies, i per descomptat, garantir la seguretat dels treballadors. Els operadors logístics han d'estar certificats amb normes o estàndards que són revisats periòdicament, ja que aquestes certificacions asseguren el seu compromís amb la seguretat.

  5. Internacionalització

  Quan parlem d'una logística Internacional, l'operador logístic s'encarrega de la gestió duanera, facilitant enormement el treball documental i administratiu.

  6. Més enfocament en l'estratègia

  Finalment, externalitzar la logística permet a l'empresa enfocar-se en la seva pròpia estratègia empresarial, disminuint la dedicació de temps i recursos per assumir la seva pròpia gestió logística.

  Externalitza la teva logística de distribució amb PalletCat

  Palletcat som la marca representant del Grup Palletways a Catalunya. I si estàs buscant un operador local per externalitzar la logística de distribució de la teva empresa, nosaltres som el teu partner ideal. Transportem mercaderia paletitzada en menys de 24 hores en el 85% de les destinacions de tota la Península Ibèrica, a més de fer sortides diàries internacionals amb un temps de trànsit d'entre 3-4 dies. També disposem d'un sistema de control logístic digital i únic que ens permet oferir el millor servei, així que no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres, ja que volem fer-te molt més fàcil el transport de la teva mercaderia paletitzada. Comencem?


En Palletcat utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.