El transport terrestre: quins avantatges ofereix el transport per carretera?

22 Febrer 2023 - Blog


El transport terrestre és una forma de trasllat que es realitza sobre la superfície terrestre, utilitzant vehicles com ara camions, autobusos, trens de càrrega, etc. Aquest tipus de transport és el més utilitzat a tot el món, perquè és accessible, eficient i econòmic. És més, actualment, s'estima que el 60% de tot el transport de mercaderies al món es realitza per via terrestre.


A Espanya, el transport de mercaderies a través de vehicles terrestres també és molt important per al funcionament de l'economia del país, ja que és la principal manera de trasllat perquè és econòmica, ràpida i segura, sobretot a nivell nacional. A més a més, Espanya compta amb una bona posició estratègica a Europa, amb fronteres amb Portugal, França i Andorra, que facilita el transport de mercaderies per una àmplia xarxa de carreteres i autopistes entre països. Això permet un trasllat i una distribució eficient de tot tipus de càrregues i la connexió amb els principals ports marítims i aeroports.


Alhora, a la Unió Europea, el transport terrestre juga un paper crucial en el desenvolupament de l'economia i el comerç. Una mostra d'això és que ha invertit en la modernització de les infraestructures amb l'objectiu de millorar l'eficiència i la seguretat d'aquest tipus de trasllats. A més, ha implementat polítiques per reduir l'impacte ambiental, com ara l'ús de vehicles més eficients en termes d'energia i la promoció d'alternatives més sostenibles.
Quins són els principals avantatges del transport terrestre de mercaderies?


El transport terrestre de mercaderies paletitzades és una de les formes de transport més conegudes i consolidades degut a unes necessitats logístiques que sempre hi han estat presents. Per aquest motiu,
el transport per carretera compta amb grans avantatges, com els que t'expliquem a continuació.


1. Preu econòmic del transport de mercaderies paletitzades per carretera


El transport per via terrestre és una opció atractiva per a les empreses que busquen estalviar diners en el transport de les mercaderies paletitzades. El cost total es redueix significativament gràcies a la suma de diversos factors:

  • Baix cost d´embalatge. Els palets utilitzats per portar les mercaderies són reutilitzables i no requereixen una gran quantitat de materials addicionals. Això es tradueix en un abaratiment dels costos de transport de palets i un descompte més gran per al client final.

  • No calen infraestructures extres. Les empreses de transport podem estalviar diners en la construcció i el manteniment de ports, aeroports, ferrocarrils i altres espais, ja que no necessitem infraestructures per efectuar els viatges, només el propi vehicle amb espai de càrrega.

  • Menors costos de gestió. Els vehicles de transport terrestre com els camions són més fàcils de carregar i descarregar que altres mitjans de transport, fet que redueix el temps i els costos de manipulació de la càrrega. A més, no té els costos addicionals associats amb la càrrega i descàrrega al port, els tràmits duaners i els impostos.

  • Estalvis addicionals al cost del transport. El transport via terrestre permet l'ús de vehicles de diferents mides i capacitats, fet que permet adaptar el transport a les necessitats de la càrrega i del client. Això vol dir que els costos es poden optimitzar millor.


2. Trasllat de mercaderies més ràpid i directe que altres opcions de transport de palets


Un altre dels avantatges del transport terrestre és la connexió directa i ràpida que ofereix entre el lloc d'origen i la destinació.


  • Transport terrestre directe i de fàcil accés


    Les carreteres i les vies fèrries per les quals es mou el transport terrestre estan disponibles a la majoria dels llocs i es poden utilitzar per arribar a gairebé qualsevol destinació nacional o europea. Així doncs, aquest tipus de desplaçaments tenen un accés directe i fàcil.

    Tal com hem comentat al punt anterior, això és perquè s'ha aconseguit que les mercaderies viatgin des de la porta d'una fàbrica fins al domicili del client que les rep sense haver de passar per altres intermediaris ni fer parades en infraestructures extra.


  • Connexió ràpida del transport per carretera

Les mercaderies arriben a la destinació en un temps rècord, un fet que altres mitjans de transport, com el marítim, no poden oferir. El lliurament ràpid de la mercaderia paletitzada per via terrestre resulta particularment rellevant per a aquells clients que prioritzen un servei expedit, ja sigui a causa dels terminis limitats o bé, a la naturalesa perible dels productes transportats.

Què fa possible un servei veloç de transport de palets? El transport terrestre de mercaderies paletitzades és ràpid gràcies a la millora de la infraestructura de carreteres, que permet una major connectivitat i celeritat en el lliurament de les mercaderies. Això significa que les empreses de transport podem fer més viatges en un termini de temps més curt. Això es tradueix en una major satisfacció dels clients.


3. Més seguretat i control en el transport terrestre de mercaderies paletitzades


El transport terrestre també ofereix més seguretat per a les mercaderies que es transporten. A diferència del transport marítim o aeri, que sovint implica diverses etapes de manipulació i emmagatzematge, el transport terrestre permet un major control i seguiment directe de les mercaderies des del punt d'origen fins a la destinació final. Això redueix el risc de robatoris o pèrdues durant el transport, especialment quan es tracta de mercaderies de gran valor.


A més, el transport terrestre també és menys vulnerable als possibles retards causats per altres empreses de transport i logística que intervenen en el procés de lliurament abans d'arribar a la destinació final. Això és comú en el transport marítim, però en el cas del transport per carretera no passa. Per tant, ajuda a garantir el lliurament puntual de les mercaderies. Així doncs, els conductors tenen més control sobre la ruta i els temps de lliurament.


4. Infraestructura de transport desenvolupada i tecnologia avançada


La infraestructura de transport desenvolupada també afavoreix el transport per carretera. A molts països, les carreteres estan ben desenvolupades i connecten eficaçment les ciutats i els centres de producció i consum. Això fa que el transport per carretera sigui una opció atractiva per a empreses de transport com la nostra, que volem lliurar la mercaderia paletitzada de manera ràpida i eficient.


A més, moltes carreteres modernes tenen múltiples carrils i estan dissenyades per suportar grans fluxos de trànsit. També hi ha un gran nombre d'estacions de servei i àrees de descans per a vehicles terrestres al llarg de les carreteres, que mai no estan de més.


La disponibilitat de tecnologia avançada per al transport terrestre també és útil. Per exemple, els camions moderns estan equipats amb sistemes de navegació per satèl·lit, tecnologia de seguiment de la càrrega i sistemes avançats de seguretat.


PalletCat, especialistes en el transport terrestre de mercaderies paletitzades a Espanya i a Europa


En aquesta línia, podem afirmar que el transport terrestre és una opció cada cop més popular per als clients que volen enviar els seus productes d'un lloc a l'altre, ja que té avantatges com l'estalvi de costos innecessaris, la rapidesa de lliurament, l'accessibilitat, una seguretat òptima, i es beneficia de factors externs com la millora de la infraestructura de transport.

 

Si estàs considerant posar-te en contacte amb una empresa que s'encarregui del transport de mercaderia paletitzada, no dubtis a fer-ho, i busca'n una que sigui per terra! Una opció eficient, econòmica i flexible és el transport terrestre que oferim a PalletCat des de fa més de 30 anys. Podràs beneficiar-te del nostre servei de qualitat i de tots els avantatges del transport terrestre de mercaderia paletitzada a Espanya i a Europa, perquè el nostre objectiu és fer-t'ho ràpid i econòmic. Vols que distribuïm la teva mercaderia a palets des de la teva adreça fins al destí on ens indiquis? Contacta amb el nostre equip de PalletCat i ens encarregarem de posar els teus productes sobre rodes.


En Palletcat utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.