Les tarifes de l'enviament de mercaderia paletitzada

14 Juny 2022 - Blog


Saps què són les tarifes d'enviament de mercaderia paletitzada? En essència, són els costos que té cadascun dels serveis relatius al transport d'aquesta classe de béns. És a dir, són els preus de cadascuna de les característiques d'un servei concret (la tarifa per quilogram de pes, per quilòmetre recorregut, per rapidesa de lliurament, etc.) i que finalment acaben determinant l'import total a pagar. A PalletCat, som absoluts professionals en aquest tema i per aquest motiu, oferirem tota la informació que necessites saber sobre les tarifes d'enviament. Som-hi!Zones de transport de palets i distància recorreguda


Quan es parla de mercaderia paletitzada s'està englobant, en realitat, un conjunt molt diferent de serveis. Sí, és veritat que es tracta de transportar un conjunt de béns d'un lloc a un altre fent ús dels palets. Tot i això, cada transport concret és un món i per poder conèixer el preu final d'una servei d'aquestes característiques cal fer una anàlisi concreta de cada supòsit.

És aquí on entren en joc dos factors: la zona de transport i la distància recorreguda. El primer factor fa referència a la diferència entre els moviments nacionals i internacionals. Has de tenir en compte que, en el cas de creuar fronteres, moltes vegades intervenen elements com el pagament de duanes, la demora en els controls o l'incentiu en el salari del transportista.

D'altra banda, hi ha el factor de la quantitat de quilòmetres recorreguts. Com més quilòmetres, més despesa en combustible, més temps a la carretera i més desgast del vehicle.

Quina és la conclusió? Que, com a norma general, un transport internacional tindrà més cost que un de nacional. També d'aquesta manera, com més quilòmetres recorreguts, més gran serà l'import.

Dimensions de la mercaderia paletitzada


La tarifa de transport paletitzat no només depèn de l'anterior. També entra en joc un altre factor que no sol tenir-se en compte: les dimensions de la mercaderia transportada. No només estem referint al seu pes, sinó també al seu volum i forma. És evident que com més volum, més espai es necessita al vehicle de transport. En algunes ocasions, fins i tot, cal dividir la mercaderia en diversos camions diferents. Tot això, com és evident, augmenta el preu, ja que tot espai utilitzat per una mercaderia no pot ser utilitzat per una altra.

No obstant això, no només aquest factor influeix; també el pes. Tot vehicle compta per llei amb uns límits al pes de la càrrega que pot transportar. A això se li suma també la despesa extra en combustible i la dificultat més gran en la conducció. A més, el seu pes s'ha de conjugar amb la forma concreta de la mercaderia, ja que determinades disposicions fan especialment aparatós el maneig.

Dit en poques paraules, com més pes, volum i dificultat en el maneig de la mercaderia, superior serà el preu a pagar pel seu transport.

Tipus de lliurament i la seva relació amb la tarifa de transport paletitzat


Per descomptat, no podem deixar de fer referència alhora quan parlem de la tarifa d'enviament paletitzat. Al cap i a la fi, al món de la logística, el temps és un factor essencial. En aquest sentit, també defineix el preu del servei de transport.

D'una banda, hi ha més o menys grau d'urgència. Potser cal que els béns arribin a la seva destinació en menys de 24, 48 o 72 hores. Evidentment, com més baix sigui el temps, més gran serà el preu, ja que exigirà uns esforços de treball superiors. A la mateixa línia hi ha l'horari de recepció. De vegades, t'és indiferent l'hora exacta que vols que arribi la mercaderia. Alguns cops, però, necessites que arribi a una hora concreta del dia o de la nit. Aquests serveis extraordinaris, que poden suposar la necessitat de modificar les parades, els descansos i els processos d'enviament, acaben marcant el preu final.

En definitiva, com més gran sigui la velocitat de lliurament exigida i com més gran sigui el conjunt de precisions respecte al moment concret de lliurament, superior serà l'import a pagar.

Altres factors de l'enviament de mercaderia paletitzada


Els tres factors que t'hem descrit més amunt són, sens dubte, els que més marquen la tarifa final que hauràs de pagar per obtenir els resultats que busques. No obstant això, n'hi ha d'altres que tenen menys entitat que també afecten l'import i que, per tant, és important que coneguis.

Les assegurances de la mercaderia paletitzada


De vegades, pel valor d'allò transportat, pel risc que pateixi danys o per la teva major tranquil·litat, tries contractar una assegurança de transport. Aquest és un servei extraordinari que fa créixer el preu a pagar. Al cap i a la fi, per quedar cobert per una pòlissa determinada, cal abonar una prima el càlcul de la qual dependrà, entre altres factors, de:
  • El risc que acabi patint danys.
  • El valor del qual s'ha assegurat.
  • Les contingències efectivament cobertes.

Serveis accessoris


Moltes vegades, en contractar un servei de transport, aquest es limita a moure la mercaderia d'un lloc a un altre. Però això no sempre és suficient. De vegades cal muntar i desmuntar la càrrega, paletitzar-la i despaletitzar-la, o moure-la dins d'una nau o zona de descàrrega. Aquests esforços, evidentment, requereixen un cost determinat.

En conclusió, ja has pogut veure de quina manera el preu de l'enviament de mercaderia paletitzada és determinat per múltiples factors. El pes i el volum del bé, el tipus i la distància de l'enviament, la velocitat de lliurament i altres serveis addicionals com les assegurances marquen l'import final d'un servei d'aquestes característiques. Si aneu a professionals amb anys d'experiència i centenars de clients satisfets, com PalletCat, podrem assegurar-vos que obtindreu la màxima satisfacció pel preu més competitiu.


En Palletcat utilitzem cookies pròpies i de tercers amb finalitat analítica i publicitària. Pots acceptar totes les galetes, rebutjar-les o configurar les teves preferències, fent click aquí on podràs obtenir més informació.